Menu

Vestbjerg IF Lilleput A (U12 A) 1986

Holland Cup 1986 Vi deltog i den første Holland Cup, der blev afholdt i Amsterdam i 1986. Normalt kræver deltagelse i en sådan turnering lang forberedelse, men vi fik først kendskab til turneringens afholdelse ca. 1½ mdr. før. Med en handlekraftig formand Karsten Bang Henriksen og kassemester Svend Klindt til at styre finanserne, blev det hurtigt besluttet, at vi skulle deltage, og det var en flok forventningsfulde drenge og trænere, der drog afsted i Kristi Himmelfartsferien 1986.

Først gik turen til sightseeing i centrum af Amsterdam, hvor vi bl.a. besøgte Madame Tussaud’s vokskabinet. Dagen efter var der indmarch og turneringsstart på 20 baner lige så flotte som Aalborg Stadion. Vestbjerg drengene overraskede alt og alle, og efter de indledende kampe, var Vestbjerg i kvartfinalen bl.a. på bekostning af Virum og et skotsk hold. Vestbjerg kom godt fra start i kvartfinalen og førte 1-0. Herefter kom Vestbjergdrengene under voldsomt pres og modstanderne udlignede til 1-1, hvilket var stillingen til dommerens fløjte lød. Herefter var det tid til straffesparkskonkurrence. Målmand Mikkel Bomholt, der sidenhen blev udtaget til Aalborg Byhold, reddede det første spark fænomenalt helt ude ved den ene stolpe, og med scoringer af Peter Øemig, der også var byholdspiller, og Jens Mogensen var Vestbjerg nu foran i straffesparkskonkurrencen. Desværre brændte Vestbjerg de næste to spark og var dermed ude af turneringen efter en fantastisk indsats.

Umiddelbart efter kvartfinalen var der holdfotografering. Den måtte desværre udsættes lang tid, da der var mange tårer, der skulle tørres væk. På hjemturen var der storshopping ved den dansk/tyske grænse, og det var en flok glade drenge og trænere, der vendte hjem til Danmark mange oplevelser rigere.

Henrik Berg

undefined

Bagerst fra venstre: Peter Øemig, Kim Christensen, Jens Mogensen, Henrik Thomsen, Torben Carstensen, Jørgen Moldt
I midten fra venstre: Henrik Berg (træner), Thomas Pedersen, Bo Guldbæk, Morten Bang Henriksen, Kasper Gaaej, Trænere Jesper Jensen, Henrik Sørensen
Forrest fra venstre: Bjørn Haugum, Paw Brix, Steen Weikert, Mikkel Bomholt, Joachim Dahl, Niels Madsen

Luk