Menu

Børge Heide

På listen over trænere i 1987 står Børge Heide anført som træner for Sandkasse holdet med hans egen søn, Morten.

i 2014 står der Børge Heide for et af SVIF's  dygtigste hold - U17 - sammen med hans gode makker og buddy Niels Jørgen Kræmmergaard.

I den mellemliggende periode har Børge været træner, og med få års undtagelse, i Vestbjerg / SVIF.

Når man taler med Børge kan man ikke undgå at blive smittet af hans enorme glæde ved fodbolden, og hans tro på, at fodbolden er med til at udvikle den enkelte spiller fodboldmæssigt, men så sandelig også socialt. At den enkelte ved holdsporten får ansvar for sig selv og andre og lærer fællesskabets regler, og ikke mindst oplever fællesskabets energi og loyalitet.

Hvad får dig til at være træner i så mange år:
To elementer, fodbolden og drengene. Jeg elsker at arbejde med knægte som er i brydningsalderen og se dem udvikles. Jeg elsker at sætte en udvikling i gang og opleve den lykkes. Det at vinde og udvikle er betalingen for mig - jeg elsker konkurrenceelementet.

Som træner gennem mange år, er det et privilegium, at kunne følge spillere, og se hvordan "roden" har udviklet sig til en god samfundsborger. Og så vide, jeg har bidraget til det!

En sagde engang til mig, at jeg skulle have arbejdet på et bosted med unge afvigere. Ja, måske nok, men så havde jeg nok ikke haft lyst til så meget frivilligt arbejde.

Når jeg tidligere kom hjem fra slagteriet og nu fra arbejdet i et boligselskab, kan hovedet godt være noget fyldt med bøvl og stess. Når jeg så har været til træning, så er hovedet tømt og Heide glad igen. Det er absolut ikke for pengene jeg er træner.

 

undefined

Hvordan har udviklingen været over de 25 år:

Spillet er blevet meget hurtigere. Alting skal gå hurtigere i hele spillet. For mig er det dog afgørende, at den røde tråd skal være, at det er sjovt for dem og mig. Humør betyder alt for mig, det løser så meget og skaber den gode stemning hvor udviklingen kan ske.

For mig er det også afgørende at kunne give spillerne ansvar - på og uden for banen. Jeg havde et fantastisk eksempel fra sidste tur til Barcelona, hvor vi kørte i bus med et hold fra USA. Vi fortalte blot spillerne hvor de skulle stille op efter besøget på Camp Nou og hvornår, hvor holdlederne fra USA var dybt rystede og spillede babysittere for spillerne.

Ansvar, også som udtryk for at jeg lytter til spillerne og laver om på mine fodboldprincipper, blot spillerne så lever op til ansvaret.

Så for mig er værdierne humør og ansvar de positive værdier og ligegyldighed og misundelse de negative.

Hvad har været din største succes:
Her kvier cheftræneren sig en del ved at skulle udpege enkelt situationen. Der er mange - oprykning til mesterrækken i flere omgange, at tabe det Jyske mesterskab i A-rækken og ikke mindst nogle fantastiske rejser. Nej, jeg kan ikke vælge en frem for andre.

Hvor længe bliver du ved, Børge:
Tja, hvornår gør jeg det. Jeg har altid være begunstiget af gode makkere og ikke mindst Niels Jørgen Kræmmergaard. Vi kan så forene de to kulturer som er i Vestbjerg henholdsvis Sulsted. Selv om der er to kulturer, så kan jeg ikke lade være med at være lidt irriteret over, at vi ikke kan finde ud af at slå klubberne sammen. Tag det bedste fra begge kulturer, at det ville blive rigtig godt.

Tilbage til spørgsmålet, så håber jeg, at jeg kan fornemme når tiden er inde, når jeg ikke længere har den helt rigtige forbindelse med spillerne. Så er tiden inde, og kan jeg ikke selv fornemme det, er jeg sikker på, at Birthe hjælper mig. 

Jens Filholm

Luk