Menu

Svend Erik Pedersen

Vestbjerg idrætsforenings fortid - Svend Erik Pedersen

Formand i fodboldafdelingen i perioden 1981 - 83.

Dette skal ses ud fra det at jeg flyttede til Vestbjerg i foråret 1968 og mest har haft interesse i fodbolds afdelingen. På den anden side var Vestbjerg Idrætsforening stort set alene en fodbold klub på det tidspunkt. Det har senere ændret sig meget.

Jeg startede med det samme i fodbold afdelingen på det eneste serie fodbolds hold der var klubbens. Så vidt jeg husker var træneren en lærer der i dag er formand for Ølands golfklub - Ejner Bering. Foreningens formand var Ove Bjørnlund, som boede i huset der var der hvor Nørresundby bank nu ligger. Materiel blev styret af Kridt Niels og opbevaret i et lille skur på den gamle fodboldbane. Klubbens omklædningsrum var skolens omklædnings rum (den gamle skoles).

I en periode ca. 1969-1970, hvor jeg var spillernes repræsentant, har jeg været til mange møder med Kridt Niels og Bjørnlund i hans kælder, hvor ugens hold blev sat. Kridt Niels var med han skulle jo have banen kridtet og klar til kampen.

Det var en periode med stor udvikling af foreningen, der kom flere afdelinger og ikke mindst en stor ungdoms tilvækst, og bl.a. begyndte pigerne også at spille fodbold. Omklædning og baderum blev for små. I det ene rum var man nødt til at bade efter tur, først det ene køn også det andet køn.

På et tidspunkt var den tids sognerådsformand Henning Larsen til borgermøde i Vestbjerg forsamlings hus. Bjørnlund pressede på for bedre faciliteter. Han bad mig argumentere overfor Henning Larsen for bedre klubhusforhold. Det endte positivt med at vi fik at træ klubhus beliggende der hvor beach volley ligger, det var et stort fremskridt og virkede fint i mange år.

Men udviklingen gik stærkt, og på et tidspunkt i 70-erne blev disse forhold også for små. Bjørnlund var vist nok indvalgt til kommunalbestyrelsen i Aalborg. I hvert fald kom han en lørdag formiddag for at tale med mig. Han skulle til møde med kommunen, som havde planer om at den biblioteks bygning der var blevet til overs, skulle inddrages som klubhus. Vi var begge klar over at denne bygning ikke var god til omklædningsrum, så jeg lavede en skitse med de omklædningsrum der er i den nederste bygning. Det var blot en A4 side bestående af pergament papir, og aftalen var at den skulle forbedres. Men næste uge kom Bjørnlund og meddelte, at det hele var accepteret og kommunen ville fuldførte tegningerne.

Efter udbud vandt Manfred Christensen licitationen og stod for udførelsen.

Det glæder mig at se hvor flot klubhuset stadig er efter så mange års brug.

Svend Erik Pedersen

undefined