Menu

VIF Senior historie

Seniorfodbold startede i 1941 sammen med håndbolden som grundstammen i den nystartede Vestbjerg IF. Den første sportsplads ved Mejlstedvej blev indkøbt i 1948, og i 1951 ansøgtes Sognerådet om hjælp til at beplante og nivellere sportspladsen. Nivellering blev betalt af Sognerådet mod at foreningen stod for beplantning, såning og vedligehold.

I 1954 tog foreningen det første skridt mod organiseret fodbold, og ansøgte Amtsforeningen om tilskud til en fodbold. I 1963 ansøgtes om at få hold med i JBU's turnering, og i 1964 påbegyndes træning på Vestbjerg Stadion og samtidig indkøbes net til fodboldmålene, herretrøjer og en kridtmaskine til våd kridt plus en fodbold til herrer og ungdom.

I 1965 får foreningen foræret et redskabsskur af kommunen. Niels Christensen ansættes som Stadioninspektør, et job han på helt enorm flot vis passer til 1981. Niels udnævnes fortjent til Æresmedlem i 1991.

I 1966 fremgår af beretningen: "Serie fem fodboldholdet havde skuffet en del det år. Trods mange talentfulde spillere, var der kun ganske enkelte, som trænede en lille smule. Ved den sidste kamp i forårsturneringen udvandrede hele holdet - på et par stykker nær - fra en kamp i Biersted efter lidt kontrovers med dommeren". "Junior- og drengeholdene havde efter omstændighederne klaret sig pænt"!

1969 blev året hvor fodboldafdelingen fik sin første betalte træner til at tage sig af seniorholdene i serie 5 og 6. Man engagerede Arne Pedersen fra Lindholm til at komme og træne spillerne 10 gange i løbet af sæsonen, hvilket man regnede med ville være medvirkende til at trække spillere til fra andre klubber.

I 1970 startede processen omkring nyt klubhus og flytning fra den gamle bane "Old Trafford".

I 1972 rykker herreholdet op i serie 3, og nye baner planlægges og tilsvarende klubhusbyggeriet som håbes igangsat i 1973. Dette sker dog ikke.

Økonomi har jo altid været afgørende for klubbens udvikling. Aktiviteter fra baller på Hammerhus, basarer og byfesterne var afgørende for klubben. Et andet tiltag som udsprang af ønsket om et lysanlæg på Old Trafford var målaktierne. Princippet var, at medlemmer og borgere kunne støtte gennem at give eksempelveis 50 øre pr. scoret mål for førsteholdet. Dette var i mange år en god indtægtskilde og stoppede først i 90'erne. (klik til målaktie).

I 1974 tages nye baner - hvor klubben er nu - i brug, og 7 december 1974 blev et nyt klubhus med to omklædningsrum og et meget lille samlingsrum indviet. Dette klubhus stod på bakken hvor Beach Volley banen er i dag. Senere blev klubhuset flyttet til Ajstrup, har det står den dag i dag.

I 1978 indviedes den nye skole med tilhørende skolehal, og i 1979 indledtes forhandlingerne om at overtage en af skolebarakkerne som klubhus, idet medlemstilgangen i den stadig voksende Vestbjerg by sprængte alle rammerne.

I 1981 kunne det nye klubhus indvies til klubbens 40 års jubilæum og Kaj Tranum Andersen ansattes som første klubhusbestyrer. Klubhuset består af en af skolebarakkerne fra starten af 60'erne, og med omklædningsrum m.m. i niveau med banerne. 

Vestbjerg IF havde den glæde i 1977 at have et juniorhold som blev kredsvindere. Mange spillere på dette hold skulle efterfølgende i mange år udgøre grundstammen på klubbens førstehold. Kulminationen førte i 1994, efter oprykning 2 år i træk, til klubben for første gang fik en hold i serie 2. Sæsonerne siden er foregået i serie 3 og 4. Mange fra 1977-holdet spiller stadig old boys fodbold i klubben, nu på Sealand. Med på holdet findes ligeledes den spiller som har spillet flest første holds kampe i klubben. Lars Tøsbæk har spillet ikke mindre en 377 af dem!

Dette er dokumenteret af en af klubbens mange ildsjæle, Manfred Christensen, som har fulgt holdet i tykt og tyndt i mange år som holdleder og på andre lederposter i klubben. Manfred blev i 1991 sammen med Kridt Niels Christensen udnævnt til æresmedlem. En anden spiller som kan gøre Lars Tøsbæk rangen stridig er målmanden Kaj Severinsen, som har spillet førsteholdskampe fra 1969, og 20 år frem.

50 års jubilæet i 1991 var en stor milepæl i foreningens historie - se VIF bladet fra jubilæet.

I 1996 forsøgte vi i Fodboldafdelingen at lave vores egen fodboldcup - Hammer Cup - rettet mod primært norske fodboldhold. Se folder. Det blev ved forsøget, idet tilmeldingen var beskeden, og vi besluttede at lukke den ned igen. I stedet blev ressourcerne brugt til at servicere Nørhalne Cup på vores baner og med overnatning i skolen.

I 2007 gennemførtes en proces med Sulsted omkring samarbejde på seniorsiden, men der var ikke tilslutning i Sulsted til ideerne. I 2009 endte en tilsvarende proces med Vodskov negativt.

Klubhuset fik i 2009 en tiltrængt opdate på køkken, mødelokaler, cafe og på møbelsiden. Se galleri.

Luk